Annelies Veerhuis remedial teacher
Mijn naam is Annelies Veerhuis, ik ben sinds 1985 werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Ervaring heb ik met alle leeftijdcategorieën leerlingen van kleuters tot bovenbouw. Nadat ik in 2008 afstudeerde als master Special-Educational-Needs ben ik als remedial teacher op de Driehuisschool in Mijdrecht werkzaam geweest.
Sinds het voorjaar van 2011 ben ik als zelfstandig remedial teacher gevestigd met een praktijk aan het Hofland in Mijdrecht. Ik ben getrouwd en moeder van vier, inmiddels studerende, kinderen.

Ik weet dat je als ouder je soms zorgen kunt maken over de ontwikkeling die je kind doormaakt; als je kind worstelt met de lesstof, ondanks extra hulp op school en thuis. Wat is dan wijsheid?Wat kan ik voor u betekenen?


Persoonlijke benadering staat bij mij hoog in het vaandel. U heeft immers niet zomaar deze stap gezet, u maakt zich zorgen. Uw eigen ervaring met uw kind, uw verhaal is voor mij een belangrijk uitgangspunt. Als leerkracht en als remedial teacher ga ik uit van de kracht van het kind. In een uitgebreid diagnostisch gesprek probeer ik helder te krijgen waar uw kind goed in is, en wat maar niet wil lukken.
Wat heeft uw kind nodig om zich te kunnen ontwikkelen?

Om zo dicht mogelijk bij de praktijk van alle dag aan te sluiten stel ik voor contact met het zorgteam van de school van uw kind te zoeken. Mocht er onderzoek nodig zijn om een meer compleet beeld van de problematiek te krijgen dan kan ik verschillende toetsen bij uw kind afnemen. Op basis van deze gegevens maak ik een behandelplan en gaat de begeleiding gericht van start. In nauw contact met u en uw kind bespreken we tussentijds de vorderingen en scherpen we het plan steeds meer aan.

Zo krijgt ieder kind een persoonlijke aanpak, en maken we er een leerzame ontmoeting van in een ontspannen sfeer!